MEDIA

PRESS CLIPPING ISWiB 2018   |   PRESS CLIPPING ISWiB 2017   |   PRESS CLIPPING ISWiB 2016   |   PRESS CLIPPING ISWiB 2015

PRESS CLIPPING 2015

ISWiB @ Generacija RTS - PONEDELJAK, 20. JUL 2015

RTS Uhvati dan - UTORAK, 14. JUL 2015 (source)

U Beogradu se tokom ove sedmice održava 9. Međunarodna studentska nedelja, najveći studentski festival u Jugoistočnoj Evropi. Okupiće više od 150 studenata iz 46 zemalja sveta. Naša prva gošća jutra je, tim povodom, predsednica Međunarodne studentske nedelje u Beogradu, Marina Katić.ISWiB 2015 @ Jutarnji program RTS - ČETVRTAK, 16. JUL 2015

FAKULTETI EDUKACIJA - PONEDELJAK, 13. JUL 2015 (source)

Najveći studentski festival u Jugoistočnoj Evropi – Međunarodna studentska nedelja, održava se po deveti put u Beogradu.

Festival traje do 19. jula, kada će se okupiti više od 150 studenata iz 46 države sveta, pa će Beograd ugostiti studente iz skoro svih zemalja Evrope, ali i iz Maroka, Kolumbije, Indonezije.ISWiB 2015 @ Happy TV - ČETVRTAK, 16. JUL 2015

Blic.rs, Palo.rs, Vesti.pozarevac.rs, Smedia.rs - SREDA, 15. JUL 2015 (source)

Međunarodna studentska nedelja: Akademci iz sveta ponudili Beograđanima tradicionalne specijalitete.

Studenti iz različitih zemalja su, o svom trošku, došli u Srbiju da bi bili deo devete Međunarodne studentske nedelje (ISWiB). Večeras su na "Sajmu država" predstavili svoju kulturu i hranu i bliže se upoznali sa srpskom tradicijom.

Mladi iz Norveške, Nemačke, Francuske, Turske, Grčke, Italije, Rusije, Belorusije, Kazahstana, Singapura i mnogih drugih država, ponudili su najbolje iz svoje zemlje: suvenire, piće, hranu i slatkiše.Novine Blic Beograd - PETAK, 17. JUL 2015 (Strana: 31)

DEFILE ZASTAVA - Povodom međunarodne studentske nedelje na Trgu republike će sutra 19.15 sati biti održan defile zastava u organizaciji studentsko-omladinske, nevladine neprofitne organizacije "Svetski omladinski talas".Politika.rs, Krstarica.com - NEDELJA, 19. JUL 2015 (source)

Zastave četrdesetak zemalja vijorile se Knez Mihailovom

Najveći festival akademaca u jugoistočnoj Evropi – Međunarodna studentska nedelja u Beogradu – svečano je zatvoren u Knez Mihailovoj ulici, gde je, kao i prethodnih godina, i sinoć organizovan Defile zastava zemalja učenica ovog okupljanja. Oko 150 predstavnika iz četrdesetak zemalja prošetalo je glavnom beogradskom štraftom, zaokružujući tako druženje koje je u prethodnih nedelju dana organizovano u prestonici. Beogradom su se vijorile zastave Norveške, Nemačke, Italije, Litvanije, ali i Indonezije, Brazila, Uzbekistana, Kolumbije…Mos.gov.rs, Blic.rs, Vesti.pozarevac.rs, Rtv.rs, Studentskizivot.com - PETAK, 17. JUL 2015 (source)

Zvanično otvorena deveta Međunarodna studentska nedelja u Beogradu.

Ceremonijom svečanog otvaranja u Skupštini Grada Beograda sa početkom od 17:00 časova, zvanično otvoren deveti po redu najveći studentski festival u Jugoistočnoj Evropi, koji se od 2006. godine održava u organizaciji Svetskog omladinskog talasa. Oko 100 stranih i domaćih studenata juče je prisustvovalo Ceremoniji svečanog otvaranja Međunarodne studentske nedelje u Beogradu.Novine Blic Beograd - SUBOTA, 11. JUL 2015 (Strana: 30)

Studenti iz sveta u poseti Beogradu.

Festival Deveta Međunarodna Studentska Nedelja okupiće naredne sedmice u Beogradu više od 150 studenata iz 46 zemalja sveta. U glavni grad Srbije doći će studenti iz skoro svih evropskih zemalja, zatim iz Maroka, Kolumbije i Indonezije, kao i akademci iz regiona. Festival traje od 12. do 9. Jula.Novine Dnevnik - UTORAK, 14. JUL 2015 (Strana: 7)

Sajam država čeka posetioce.

Međunarodna studentska nedelja počela je u Beogradu i održava se do 19. jula. Ovaj festival svake godine okupi više od 150 studenata iz više od 50 zemalja sveta i predstavlja jedan od najvećih studentskih festivala edukativnog i kulturno-umetničkog tipa u Jugoistočnoj Evropi. Festival je pokrenut 2006. godine.

Sajam država, najveći je javni događaj festivala i održava se danas sa početkom u 19 časova u Miksalištu (Mostarka 5, Savamala). U okviru ovog sajma svi učesnici Međunarodne studentske nedelje imaće priliku da predstave zemlju iz koje dolaze kroz hranu, piće, nošnju, kulturu, ili neko od autentičnih obeležja svoje zemlje i svaka od zemalja učesnica imaće sopstveni štand sa zastavom. Sajam država je, kako ističu organizatori, prošle godine privukao više od 1.000 posetilaca.