MEDIA

PRESS CLIPPING ISWiB 2018   |   PRESS CLIPPING ISWiB 2017   |   PRESS CLIPPING ISWiB 2016   |   PRESS CLIPPING ISWiB 2015

PRESS CLIPPING 2017

ISWiB @ Srpska Naučna TV - 1. JUL 2017.


ISWiB @ RTV Studentski grad - 6. JUL 2017.


Dnevnik – 18. JUL 2017.

Kurir - 17. JUL 2017.

Radio Laguna - 18. JUL 2017.

Politika - 19. JUL 2017.

Novosti Online - 11. JUL 2017. (source)

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB - International Student Week in Belgrade), se ove godine, jedanaesti put, održava od 16. do 24. jula uz podršku Ministartva kulture i informisanja. Ponovo će okupiti više od 300 mladih sa svih kontinenata koji će učestvovati kako u edukativnom, tako i u kulturnom i zabavnom programu festivala, saopštili su organizatori. Studenti iz Nikaragve, Letonije, Indonezije, Somalije, Turske, Rusije, SAD i jos 50 zemalja sveta okupljaju se u srcu Beograda i na najbolji mogući način pokazaće da je moguće i da je potrebno da zajedničkim snagama rade na tome da se njihov glas što dalje i što jače čuje.

Kurir - 12. JUL 2017. (source)

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB- International Student Week in Belgrade), se ove godine, jedanaesti put, održava od 16. do 24. jula. Ponovo će okupiti više od 300 mladih sa svih kontinenata koji će učestvovati kako u edukativnom, tako i u kulturnom i zabavnom programu festivala. Kao i svake godine, velika pažnja će biti posvećena edukativnim radionicama, na kojima će učesnici svakodnevno imati priliku da se bave značajnim temama u svetu, kao što su trgovina ljudima, diskriminacija na internetu i u svetu oko nas, aktivizam mladih, ili nejednakost među polovima. Pošto su prethodnih godina gosti iz inostranstva pokazali veliko interesovanje za srpsku kulturu, ove godine će imati priliku da nauče više o tradiciji naše zemlje u okviru radionice „Mi volimo Srbiju“. Neki od njih će se, pak, potruditi da savladaju osnove joge, ili pejzažne arhitekture.

Kapital Magazin - 12. JUL 2017. (source)

Više od 300 studenata iz 50-tak zemalja sveta učestvovaće na Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu (ISWiB- International Student Week in Belgrade) koja će biti održana od 16. do 24. jula. Kako najavljuju organizatori, mladi dolaze na ISWiB sa svih kontinenata. Tokom nedelju dana boravka u Beogradu, studenti će učestvovati u edukativnim, kulturnim i zabavnim programima manifestacije koja se po 11. put održava u našoj zemlji. Trećeg dana festivala, 18. jula u „Dorćol Platz-u“ je na programu „Sajam država“ na kojem će biti predstavljene narodne nošnje, hrana i piće iz svih zemalja učesnika festivala. ​Još jedan događaj koji će okupiti sve učesnike je „Defile zastava“ koji će krenuti sa Trga Nikole Pašića u subotu, 22. jula od 16:30h. ISWiB će imati i jedan događaj humanitarnog karaktera. U klubu Elektropionir će 22. jula od 20h biti održano „Umetničko veče“ a sav prihod od ulaznica i dobrovoljnih priloga je namenjen organizaciji „Banka hrane“.

RTV - 16. JUL 2017 (source)

Manifestacija Međunarodna nedelja studenata otvorena je danas u Gradskoj skupštini Beograda, a kako su poručili organizatori, cilj je okupljanje studenata, mladih ljudi, volontera i podsticanje i motivisanje za međusobno povezivanje i zajednički rad. Studenti iz Nikaragve, Letonije, Indonezije, Somalije, Turske, Rusije, SAD i još 50 zemalja sveta imaće priliku da do 24. jula borave i upoznaju se sa studentima iz Srbije, ali i zemljom domaćinom.

Palo - 16. JUL 2017. (source)

Studenti iz Nikaragve, Letonije, Indonezije, Somalije, Turske, Rusije, SAD i još 50 zemalja sveta imaće priliku da do 24. jula borave i upoznaju se sa studentima iz Srbije, ali i zemljom domaćinom. Entuzijazam, motivacija i odlučnost će našu mladu organizaciju i tim učiniti najpoznatijom i najpristupačnijom i u Evropi, rekli su učesnici Studentske nedelje na konferenciji za novinare.

Krstarica - 18. JUL 2017. (source)

Na otvaranju Medjunarodne studentske nedelje u Beogradu, Zorica Labudović, koja je na čelu Grupe za saradnju saradnju sa udruženjima i kancelarijama za mlade u tom ministarstvu, rekla je agenciji Beta da je Svetski omladinski talas jedno od udruženja koje ministarstvo podržava, naročito njihov projekat Medjunarodne studentske nedelje. Prema njenim rečima, veoma je važno za Beograd to što je na tu manifestaciju došlo 300 mladih iz 57 zemalja i što su glavni grad Srbije učinili „centrom omladinske politike“.„Ministarstvo će nastaviti da podržava ovakve i slične dogadjaje koji podržavaju aktivizam mladih“, rekla je Zorica Labudović. Medjunarodna studentska nedelja je najveći studentski festival u Jugoističnoj Evropi i ove godine se održava od 17. do 24. jula u Beogradu. Organizatori navode da je cilj festivala otklanjanje predrasuda, popularizacija Beograda i Srbije, kao i rušenje verskih, etničkih i nacionalnih barijera medju mladima širom sveta.

Zemun info - 18. JUL 2017. (source)

Manifestacija Međunarodna nedelja studenata otvorena je sinoć u Gradskoj skupštini Beograda, a kako su poručili organizatori, cilj je okupljanje studenata, mladih ljudi, volontera i podsticanje i motivisanje za međusobno povezivanje i zajednički rad. Studenti iz Nikaragve, Letonije, Indonezije, Somalije, Turske, Rusije, SAD i još 50 zemalja sveta imaće priliku da do 24. jula borave i upoznaju se sa studentima iz Srbije, ali i zemljom domaćinom.

National Geographic - 19. JUL 2017. (source)

Kada se na jednom mestu u centru Beograda okupi oko 300 mladih iz celog sveta, tada grad dobije sasvim novo lice. Za trenutak se zaboravi na politiku, ekonomiju, svakodnevne probleme, a pažnju privuče izvanredna energija koju mladi sa svih kontinenata donose sa sobom. Sajam država je sada već tradicionalna manifestacija u okviru Međunarodne studentske nedelje u Beogradu (ISWiB – International Student Week in Belgrade), a ovaj put je u srce glavnog grada dovela predstavnike 57 zemalja sveta.

Studentski život - 22. JUL 2017. (source)

Udruženje ,,Svetski omladinski talas’’ uz podršku Ministartsva kulture i informisanja Republike Srbije, organizatori su festivala koji od 2006. godine okuplja svet u glavnom gradu Srbije – studenti iz 57 zemalja sveta učestvuju u kulturno- edukativnom programu čiji je cilj razbijanje predrasuda, popularizacija Beograda i Srbije i rušenje verskih, etničkih i nacionalnih barijera među mladima širom sveta. Defile zastava će početi u 16:30 časova i povorka će krenuti od Trga Nikole Pašića, preko ulice Kneza Mihaila do učeničkog doma ,,Petar Drapšin”.