ISWiB - Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

ISWIB 2022

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB – International Student Week in Belgrade) je festival za mlade koji se tradicionalno, od 2006. godine, svake godine održava u glavnom gradu Srbije, Beogradu. Festival je otvoren za sve ljude koji imaju između 18 i 30 godina iz celog sveta. 

Svake godine ISWiB okupi preko 200 mladih ljudi, uključujući učesnike, moderatore i volontere.

Promovišući ideju „Građanin Evrope“ i „Građanin sveta“ insistiramo na prihvatanju interkulturalnih i evropskih vrednosti i uzdižemo ih na nivo globanog poštovanja i uzajamnog razumevanja.

Ideja vodilja festivala je da približi mlade iz različitih kulturnih i društvenih sredina kroz druženje, ali i nekoliko raznovrsnih tematskih radionica. Kroz ove radionice, blisku kominukaciju i saradnju, interaktivna predavanja i razne otvorene aktivnosti, mladi će biti u mogućnosti da steknu nova saznanja i razmene ideje. Takođe će imati priliku da uspostave profesionalne kontakte sa profesorima i stručnjacima iz različitih sektora, kao i da razviju i stvore sopstvene nove projekte.

Festival je deo SOrCE mreže i tradicionalno se organizuje pod pokroviteljstvom udruženja Svetski omladinski talas.

SOrCE - Students Organizing Conferences Everywhere

sorce-logo

SOrCE je mreža koja godinama u nazad povezuje međunarodne festivale i konferencije mladih širom sveta. Mreža je nastala 1993. godine i od tada se lista konferencija i festivala koji se organizuju u okviru nje iz godine u godinu menjala.

Trenutno je čine 8 međunarodnih studentskih festivala i to su:

Članovi SORCE mreže iz godine u godinu rade na jačanju mreže i saradnje kako bi razmenjivali iskustva, učili jedni od drugih i radili na poboljšanju svojih festivala i konferencija. SORCE mreža nema sedište – tamo je gde su njeni članovi.

Iako su festivali međusobno nezavisni, svi se vode istom idejom. Cilj je okupiti mlade ljude iz čitavog sveta, diskutovati o aktuelnim temama i svakodnevnim problemima sa kojima se svi susrećemo, ali i doživeti nezaboravne momente, upoznati nove ljude i susresti se sa novim kulturama na zanimljiv i jedinstven način.

Svetski omladinski talas

About us - SOT 2022

Svetski omladinski talas (eng. World Youth Wave) je nevladino, neprofitno i nestranačko udruženje koje je osnovano 2005. godine. Ovo omladinsko udruženje osnovala je grupa studenata i talentovanih postdiplomaca u Srbiji. 

Osnovna ideja ovog udruženja je da omogući mladim ljudima šansu da iznesu i razmene svoje ideje, stavove i uverenja, kao i da povežu studente širom sveta kroz različite društvene, kulturne i edukativne projekte. 

Osnovni ciljevi udruženja su: 

  • povezivanje i rad na komunikaciji između mladih ljudi u zemlji, regionu i širom sveta
  • postavljanje temelja za dugogodišnju organizacionu saradnju
  • promocija kulturnog dijaloga, kao i 
  • borba protiv predrasuda, rasizma i ksenofobije

Kontaktiraj nas

Ukoliko želiš da nas kontaktiraš, pošalji email na adresu: office@iswib.org. Potrudićemo se da odgovorimo što pre!