Apply Volunteers

VOLONTERI

Svake godine festival okuplja oko 70 volontera, koji su motivisani, mladi ljudi, aktivno uključeni u festival i pomažu da se on ostvari. Kroz ovaj projekat oni stiču mnogo znanja i iskustva, kao i priliku da upoznaju različite ljude iz celog sveta i podele svoja mišljenja i stavove o različitim aktuelnim temama.

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu zasnovana je na ideji „mladi za mlade“, pružajući im priliku da steknu neophodna teorijska, ali i praktična iskustva u različitim oblastima. Svake godine oko festivala se okupi veliki broj kako učesnika, tako i volontera koji svojim entuzijazmom i zalaganjem pomažu u njegovoj realizaciji.

Ove godine se očekuje da će ISWiB-u pomoći oko 70 volontera, a čak preko 300 volontera je do sada imalo priliku da bude deo organizacije Međunarodne studentske nedelje u Beogradu. Volonteri se regrutuju iz lokalnih zajednica i oni imaju veoma važnu ulogu u realizaciji ovog festivala.
ISWiB je vođen idejom da inspiriše mlade ljude da se više uključe u rešavanje problema društava u kojima žive, kako na ličnom tako i na profesionalnom nivou.
Jedan od primarnih zadataka ISWiB-a je da pomogne mladim ljudima da ostvare svoj puni potencijal.

OBUKA ZA VOLONTERE

Obuka za volontere je edukativnog karaktera i pružiće sve potrebne informacije o festivalu i o ulozi koju volonteri imaju u tom procesu, kako bi se na najbolji način pripremili za sve obaveze tokom festivala. Obuka će se sprovoditi za sve volontere zajedno i za svaku od četiri odvojene grupe (Grupni vodič, Info&Host, Logistika i Fotograf/Videograf). Ovo će takođe biti prilika da volonteri upoznaju koordinatore svojih timova, kao i sve ostale članove organizacionog odbora, sa kojima će sarađivati tokom festivala.

FOTOGRAF – VIDEOGRAF

Volonteri koji fotografišu i snimaju sve događaje – edukativne, kulturne i zabavne, zaduženi su da sve lepe trenutke tokom festivala zabeleže i pretvore u uspomene. Oni uglavnom sarađuju sa PR timom, jer im oni obezbeđuju materijale za sajt i sve društvene mreže.

Potrebno je poznavanje korišćenja DSLR kamere u različitim uslovima osvetljenja i dinamičkim situacijama.

INFO&HOST VOLONTERI

Volonteri koji su na recepciji, učesnicima izdaju ključeve i posteljinu i naravno daju sve potrebne informacije. Ovaj sektor uglavnom sarađuje sa IntCom timom, jer oni moraju imati sve potrebne informacije o učesnicima. Zaduženi su za održavanje i kontrolu zone za opuštanje, osmišljavanje kreativnih zadataka za učesnike.

GRUPNI VODIČI

Ovi volonteri brinu o određenoj grupi učesnika, vode ih na radionice i sve događaje i staraju se da se učesnici bezbedno vrate u studentski dom nakon svakog događaja. Oni su uvek tu za njih i zbog toga je ovo sektor koji se najviše povezuje sa učesnicima.

SEKTOR ZA LOGISTIKU

Ovaj sektor je tu za sva tehnička pitanja. Prave logističke planove i pružaju logističku podršku svim dešavanjima na festivalu. Bave se dekoracijom događaja, pripremom radionica, prijemom i raspoređivanjem robe.

KO SE MOŽE PRIJAVITI DA VOLONTIRA?

Volonteri mogu biti mladi od 18 do 30 godina sa prebivalištem u Beogradu.

KADA SE TREBA PRIJAVITI ZA VOLONTERE?

Prijave za volontere obično se otvaraju u maju. Ostanite sa nama i pratite nas na društvenim mrežama! (Instagram: @iswib_ ; @sot_org | Facebook: ISWiB)

TREBA VAM VIŠE INFORMACIJA?

Ako i dalje imate pitanja bez odgovora, slobodno nas kontaktirajte na hr.sot.iswib@gmail.com. Nadamo se da ćemo videti vašu prijavu!